Zoveel extra’s!

EdithStein2015-6969-2Het Anglia diploma: voor als je misschien in het buitenland wilt studeren!

Je kan bij ons op school meedoen aan het VTO-programma (Versterkt Talen Onderwijs) waarmee je je Anglia Diploma kan halen. Hiermee kan je ‘easy’ toegang krijgen tot alle Europese universiteiten en hogescholen (daar heb je natuurlijk ook je normale schooldiploma bij nodig). Versterkt Talen Onderwijs Engels is er dus speciaal voor leerlingen die een internationale toekomst voor ogen hebben, of dat in ieder geval niet willen uitsluiten. Bij VTO doe je net wat meer dan tijdens je gewone Engelse les. We gebruiken er andere boeken en lezen uit Shakespeare. De VTO-lessen zijn helemaal in het Engels en we gaan elk jaar op Engeland-reis. Daarnaast volg je elk jaar weer andere drama workshops!

EdithStein2015-6548-2De sportklas

Doe je graag aan sport? Probeer je graag nieuwe dingen uit? Geef je dan op voor de SPORTKLAS! Je gaat één keer per week ’s middags in een afwisselend sportprogramma surfen, duiken, skiën, squashen, klimmen, schaatsen, turnen, snowboarden, noem maar op! Ervaren of niet; je leert en doet altijd wat nieuws!

De kunstklas

Ben je creatief op het gebied van zang, dans en/of theater? Op woensdagmiddag is er de KUNSTKLAS waar je allerlei workshops doet zoals bijvoorbeeld rap, toneelspelen en breakdance!

Djembe, maar ook dans, fotografie en zoveel meer tijdens onze theaterdagen!
Djembe, maar ook dans, fotografie en zoveel meer tijdens onze theaterdagen!

Projecten

Ook als je niet meedoet met de sportklas of kunstklas heb je veel extra’s in je schooljaar. We hebben in de brugklas bijvoorbeeld de Theaterdagen waar je allerlei aan dans- en zangworkshops doet. Dit alles wordt daarna op het podium door je klas gepresenteerd! Is dat niet genoeg podiumervaring voor jou? Doe dan mee met de schoolband of onze talentenjacht ‘Edith’s got Talent’! Verder hebben we ook het Escher-project, de Duinrelldag, schoolfeesten en zoveel meer! Bij tekenen en biologie gaan we ook buiten de school op onderzoek, bijvoorbeeld in de Paleistuin, vlakbij onze school. Voor het vak science gaan we naar het Science Centre in Delft (je eigen school ontwerpen!), bij Nederlands naar museum Meermanno: schrijven als een middeleeuwse monnik! We kijken graag verder dan het klaslokaal!

Giving Back

Het Edith Stein is één van de weinige scholen in Den Haag die haar leerlingen de kans geeft om deel te nemen aan het Giving Back-programma. Giving Back is een stichting die slimme, succesvolle en gemotiveerde leerlingen de kans biedt om 2 jaar lang begeleid te worden door een persoonlijke mentor met een belangrijke maatschappelijke positie (bijvoorbeeld een advocaat, of een directeur van een groot bedrijf). Deze mentor laat je kennis- maken met nieuwe activiteiten en bijzondere mensen en helpt je een goede keuze te maken bij je vervolgopleiding. Je volgt workshops als ‘Debatteren’, ‘Politiek’, ‘Recht’ en ‘Netwerken’. Ook staat er een studiereis naar Berlijn op het programma. Verbreed je horizon, vergroot je kansen op een succesvolle toekomst en wie weet ben jij wel die slimme, ambitieuze leerling die wordt opgenomen in dit exclusieve programma! Kijk ook op http://www.givingback.nl .

 

4 thoughts on “Zoveel extra’s!

    1. Hai Aya,
      yes, die hebben we ook! Onze feestcommissie heeft bijvoorbeeld het Valentijnsfeest geregeld a.s. vrijdag..

      Misschien iets voor jou volgend jaar! 🙂

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s