Bij ons op school…

EdithStein2015-6474-2Het is altijd moeilijk om je weg en je eigen plek te vinden op een nieuwe school. Bij ons niet!

Je eigen plek op de Juniorafdeling

De brugklassers hebben bij ons op school een eigen mentorlokaal. Zo heb je op je nieuwe grote school toch je eigen plek.

EdithStein2015-7016-2Je mentor

Je mentor is een leraar die je extra vaak ziet. Hij of zij helpt je om goed te leren, reikt de rapporten uit aan jou en je ouders en organiseert leuke activiteiten voor en met jouw klas.

BAT klas

Voor slimme leerlingen die pas kort in Nederland zijn, hebben we een brugklas met extra aandacht voor de Nederlandse taal; de BAT (brugklas anderstaligen). Je krijgt les in alle vakken én meer uren Nederlands.

De sfeer

Het Edith Stein College is een gezellige school. Je leert al snel veel leerlingen kennen. De brugklascoaches (leerlingen uit de bovenbouw) helpen je om je snel thuis te voelen op onze school. Veel leerlingen zeggen dat op onze school weinig gepest wordt. Gelukkig, want daar letten we erg op. Samen zorgen wij voor een veilige school: leerlingen bespreken met hun mentor wat zij samen belangrijk en waardevol vinden. Zelf afspraken maken en klassenregels opstellen; (“We lachen met elkaar en niet om elkaar!”) goed voor de sfeer en veiligheid op school!goede sfeer _

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s