Van Harte Welkom op het Edith Stein!

Begin juli wordt voor 180 leerlingen die nu nog in groep 8 (of de Schakelklas of Kopklas) zitten, (weer) een spannende tijd. Dan is voor hen de eerste kennismaking met de brugklas op het Edith Stein. Ze krijgen dus voor het eerst les op de middelbare school! Deze kennismakingsmiddag (datum wordt spoedig bekend)  is bedoeld voor alle nieuwe brugklassers en duurt van 14.00 tot (max.)16.00 uur. Die nieuwe brugklassers ontvangen we in het in gebouw aan het Louis Couperusplein dat nog geen vier jaar oud is!

Als je één van onze nieuwe brugklassers bent, dan zit je hoofd waarschijnlijk vol vragen. In welke klas kom je te zitten en heb je leuke klasgenoten? Is je mentor aardig? Hoe kom je aan de boeken? Wat is eigenlijk een leerplein en waar gaan we de iPad voor gebruiken? Je hebt vast veel vragen, maar in juli krijg je als het goed is ook veel antwoorden.

De start van de middag is in de aula. Alle nieuwe brugklassers lopen daar vanaf 13:30 uur binnen. Rond 14:00 uur zeggen we ”van harte welkom!” en ga je vervolgens met de mentor naar de derde etage, naar je eigen lokaal. Die mentor geeft je een boodschappenlijstje met spullen die je in de zomervakantie alvast kunt kopen, zoals kleurpotloden en schriften. Maar hij/zij vertelt ook alvast iets over de eerste week van het nieuwe schooljaar: de introductiedagen. Als je aan het eind van de middag weer naar huis gaat, ben je een hele ervaring rijker.

In de laatste  week van de zomervakantie krijg je nog een brief thuisgestuurd over de start van het schooljaar 2019/2020

H. van Steijn

Brugklascoördinator

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s